Nieuwe helden hangen op de bank.

Voel je niet schuldig als je weer een weekend thuis op de bank hangen gepland hebt, je behoort tot de nieuwe lichting helden. Althans, volgens de Duitse regering, die een campagne is gestart waarin ze landgenoten oproept 'zo lui als wasberen te zijn'. 

Article continues after the ad

In het bijbehorende filmpje vertelt een oude man over zijn inzet voor het land. Even denk je dat het weer over de oorlog gaat, dan blijkt hij het over 'de winter van 2020' te hebben, 'toen de ogen van het hele land op ons gericht waren. We schraapten al onze moed bij elkaar en deden wat van ons verwacht werd.' En dat is dus thuis blijven, op de bank hangen en zo de verspreiding van het coronavirus tegengaan.

'Onze bank was het front en geduld was ons wapen,' zegt hij, terwijl je een jongere versie van hem op de bank een stuk pizza zien wegwerken. 'Terugkijkend was dit ons lot. Dit is hoe we helden zijn geworden.' Wie zei dat Duitsers geen gevoel voor humor hebben?

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in