Afgelopen week, op 16 augustus, was het veertig jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Priscilla Presley (72), de vrouw met wie Elvis getrouwd was en met wie hij dochter Lisa Marie (nu 49) kreeg, vertelt over haar leven met de beroemde zanger op Graceland.

Zij doet haar verhaal op de Amerikaanse zender Today, opmerkelijk genoeg aan Today-reporter Jenna Bush Hager, de dochter van de voormalige president George W. Bush.

Lees ook: Elvis Presley's kleindochter is volwassen en prachtig

Overstelpt met steunbetuigingen
Priscilla praat met Jenna niet alleen over haar leven op Graceland, maar vertelt ook hoe het was om te horen dat Elvis was overleden en hoe ze vervolgens overstelpt werd met steunbetuigingen van fans van over de hele wereld.

Lisa Marie, Elvis en Priscilla Presley
Lisa Marie, Elvis en Priscilla Presley

'Hier kon hij zichzelf zijn'
Het gesprek vindt plaats op Presley's wereldberoemde landgoed Graceland: "Ons thuis", aldus Priscilla, "achter deze hekken kon hij pas zijn wie hij echt was. Hier hoefde hij zich niet druk te maken om zijn uiterlijk, thuis genoot hij van het leven." 

 

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV