Spel voor de lange corona-avonden: 'Going, going, gone!'

Heb je Netflix uit en verlang je naar een nieuw spel voor een beetje afwisseling? In 'Going, going, gone!' (Engelstalig) speel je als een miljardair die op Monopoly-achtige wijze de mooiste kunstverzameling bij elkaar moet sprokkelen. Hiervoor kun je tijdens het spel kunst kopen en verkopen.

Er zijn 36 kaarten in 9 categorieën, van Renaissance tot Graffiti. Daar zitten geestige vondsten tussen, zoals 'een nu pas ontdekt schilderij van een oor in een doosje van Van Gogh, waarmee voorgoed de discussie is gesloten of hij nu een stukje of zijn hele oor afsneed'.

Article continues after the ad

Je kunt in de gevangenis terechtkomen wegens belastingontduiking of 30 miljoen dollar verdienen met je memoires en uiteindelijk wint degene met de meest waardevolle kunstcollectie. De inside grappen maken het een erg leuk spel voor liefhebbers van kunst, die regelmatig galeries en veilingen bezoeken. Het spel kost ongeveer 31 euro en is te bestellen via Bol.com.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in