Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Paleis Het Loo viert Pinksteren met Mary's Markt

Wat leuk, een fair met een botanisch thema! Veelbelovend Pinksteruitje: voor het eerst wordt op Paleis Het Loo van 4-6 juni 2022 Mary's Markt gehouden. Vernoemd naar prinses Mary, bouwdame van het paleis en liefhebber van bloemen en planten. Je vindt er kramen met brocante op het stallenplein en ...

Paleis Het Loo viert Pinksteren met Mary's Markt

Wat leuk, een fair met een botanisch thema!

Veelbelovend Pinksteruitje: voor het eerst wordt op Paleis Het Loo van 4-6 juni 2022 Mary's Markt gehouden. Vernoemd naar prinses Mary, bouwdame van het paleis en liefhebber van bloemen en planten.

Je vindt er kramen met brocante op het stallenplein en in de tuinen 'Mary maakt' met vertelpodia, workshops en demonstraties over planten, bloemen en hergebruik.

Stallenplein

In samenwerking met Heerenlanden Events wordt het stallenplein een gezellige markt met brocante en muziek. Op het terras van de prins Hendrik kun je een hapje eten en drinken en heb je uitzicht over de fair.

Mary maakt

Mary en de 17e eeuw bieden inspiratie. Bij de colonnades in de tuinen worden demonstraties gegeven. Zo kun je er geurbuidels uit de 17e eeuw maken met gedroogde bloemen uit de bloemenkamer.

Ook vindt je er koninklijke hobby’s zoals borduren en macramé, een van oorsprong Arabische knoopkunst, met Happy Crafts. De materialen liggen op de tafel en iedereen kan meteen aan de sla.

Koninklijke hobby's

Leer tijdens Mary's Markt meer over palace sketching met Egon de Regt - winnaar Project Rembrandt 2022- en kijk en luister naar Anouk Bijsterbosch die de paleistuin gebruikt als inspiratiebron voor botanisch schilderen.

Ook zijn er diverse demonstraties van Royal Talens over het hergebruiken van materialen, waaronder botanisch tekenen met ecoline, upcycling met vintage chalk paint en sieraden tekenen met potlood.

Vertelpodia

Al in de 17e eeuw waren de tuinen van Paleis Het Loo een circulaire buitenplaats. Kom meer te weten over de tuinen en hun functie, hergebruik en de koninklijke hobby's van Mary, hier links naast Willem III.

Meer informatie en tickets: Paleis Het Loo

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in