Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Voorpret! Oranje wijn, waar smaakt dat naar?

Zomerse trend voor een zonnige Koningsdag!  Vrolijk met het oog op de zomer en perfect om mee te klinken op Koningsdag als je eens iets anders wilt dan oranjebitter: oranje wijn. 'Orange wine', zoals deze drank ook wel wordt genoemd, wordt gemaakt door witte druiven zo in te zetten alsof er rode ...

Voorpret! Oranje wijn, waar smaakt dat naar?

Zomerse trend voor een zonnige Koningsdag! 

Vrolijk met het oog op de zomer en perfect om mee te klinken op Koningsdag als je eens iets anders wilt dan oranjebitter: oranje wijn.

'Orange wine', zoals deze drank ook wel wordt genoemd, wordt gemaakt door witte druiven zo in te zetten alsof er rode wijn van gemaakt wordt. Bij de productie van witte wijn worden de druiven snel geperst, waarbij het sap gescheiden wordt van de schillen en pitjes. Wat er vervolgens gaat gisten, is dus alleen het druivensap. Bij rode wijn gisten de druiven mét de schillen, pitjes en soms zelfs steeltjes, wat invloed heeft op de kleur, geur, smaak en tannines.

Bij het maken van orange wine gebeurt hetzelfde: witte druiven gisten met schillen en pitjes, waardoor de schillen meer kleurstoffen afgeven. Hoeveel kleur ligt aan het druivenras en het hele proces, maar er zijn schakeringen mogelijk van oker tot donkeroranje.