Acteur Morgan Freeman, die de Golden Globe Award in 2012 kreeg, kondigde afgelopen week aan dat Oprah de volgende is die de jaarlijkse award tijdens de Golden Globes in ontvangst mag nemen. Een Globe die altijd gaat naar iemand die een ongelooflijke stempel op de entertainmentwereld heeft gedrukt.

In een statement verklaarde Globes directeur Meher Tatna: ‘Als wereldwijde medialeider, filantroop, producer en actrice heeft Oprah Winfrey een ongeëvenaarde verbinding gemaakt met mensen over de hele wereld, waardoor ze momenteel een van de meest gerespecteerde en bewonderde personen is. Generaties lang heeft ze sterke vrouwen on- en offscreen gewaardeerd en ze is al decennia een rolmodel voor vrouwen en meisjes. Met titels als voorzitter, CEO en oprichter is ze een van de meest invloedrijke vrouwen van deze tijd en daarom verdient ze deze eer nu, in het bijzonder tijdens de 75-jarige viering van de Golden Globes.

Geheel terecht, beamen wij. Oprah, die volgend jaar met A wrinkle in time in de bioscoop te zien is, treedt in de voetsporen van onder meer Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, Robin Williams, George Clooney en Merel Streep. De Globes worden op 7 januari 2018 uitgereikt.

Article continues after the ad