Acteur Morgan Freeman, die de Golden Globe Award in 2012 kreeg, kondigde afgelopen week aan dat Oprah de volgende is die de jaarlijkse award tijdens de Golden Globes in ontvangst mag nemen. Een Globe die altijd gaat naar iemand die een ongelooflijke stempel op de entertainmentwereld heeft gedrukt.

In een statement verklaarde Globes directeur Meher Tatna: ‘Als wereldwijde medialeider, filantroop, producer en actrice heeft Oprah Winfrey een ongeëvenaarde verbinding gemaakt met mensen over de hele wereld, waardoor ze momenteel een van de meest gerespecteerde en bewonderde personen is. Generaties lang heeft ze sterke vrouwen on- en offscreen gewaardeerd en ze is al decennia een rolmodel voor vrouwen en meisjes. Met titels als voorzitter, CEO en oprichter is ze een van de meest invloedrijke vrouwen van deze tijd en daarom verdient ze deze eer nu, in het bijzonder tijdens de 75-jarige viering van de Golden Globes.

Geheel terecht, beamen wij. Oprah, die volgend jaar met A wrinkle in time in de bioscoop te zien is, treedt in de voetsporen van onder meer Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, Robin Williams, George Clooney en Merel Streep. De Globes worden op 7 januari 2018 uitgereikt.

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!