Het is mooi geweest. Olcay Gulsen, eigenaar van SuperTrash en ST. studio, wil dit jaar zes kilo afvallen en iedereen mag het weten.

Zondag gaat ze beginnen en ze wil door tot 31 december. En het gaat niet alleen om die zes kilo, maar ook om een gezonde levensstijl in haar systeem krijgen zodat ze fit 2018 in gaat. “De afgelopen twee jaar ben ik regelmatig aangekomen en afgevallen, maar ik heb moeite om een balans te vinden in mijn eet- en leefpatroon. Daarom heb ik besloten om me niet weer te gaan focussen op een dieet, maar om mijn levensstijl te veranderen door gezonder en bewuster te gaan eten. Ik heb gekozen voor Weight Watchers. Zij spreken me erg aan vanwege de veelzijdige en gezonde recepten die niet het gevoel van een dieet geven, maar juist veel mogelijkheden bieden om nu echt een balans in mijn levensstijl te vinden.”
Wij zeggen: you go, woman! Hou ons op de hoogte!

 

 

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV