Mocht je ergens een aanbieding zien, sla toe.

Liefhebbers van een lekker stamppotje hebben geluk, maar de gastronomiërs en bourgondiërs ons gaan dure tijden tegemoet, nu de prijzen van luxe vlees, truffels en champagne de pan uit rijzen.

De prijs van 'prime beef' ligt soms wel 75% hoger dan begin 2020. En door de hete droge zomer in Italië zijn er minder Alba truffels, zodat daar de prijs van is verdrievoudigd. Mocht je een alternatief zoeken: de Franse truffel uit de Bourgogne zijn een prima alternatief: wat dieper van kleur en smaak.  

Article continues after the ad

Champagne kampt deels met pandemieproblemen: er is een tekort aan personeel, maar ook aan verpakkingsmateriaal zoals glas, hout en karton. Daarnaast is de vraag gestegen terwijl de wijngaarden door het warmer wordende klimaat kleinere oogsten opleveren: afnemers noemen het 'a perfect storm'.

Ben je geen purist, dan zul je overigens prima kunnen slagen met een Crémant voor toch fijne belletjes in je glas.   

Mocht je de komende weken een aanbieding zien in de categorie luxe voeding, sla dan toe. De verwachting is dat de schaarste nog wel even (lees: minimaal een jaar) aanhoudt. Bietencarpaccio kan natuurlijk óók altijd nog!  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in