Alcoholvrij wordt steeds leuker.

Gezondheid is toch wel een van de kernwoorden van 2020. En daar proberen we ook in wat we drinken deze decembermaand een beetje mee op te letten. Of toch zeker in Dry January, straks.

Article continues after the ad

Gelukkig is de alcoholvrije (kerst)cocktail anno 2020 helemaal hot. We tipten hier al wat fijne exemplaren met Seedlip, en daar kregen we zulke leuke reacties op dat we direct zijn gaan speuren naar meer.

The Duchess

Een gin-alternatief in drie smaken (Botanical, Floral en Greenery) die zorgt voor een stijlvol alternatief voor een G&T. Kies wat het best bij jou past. De botanical biedt sinaasappelschil, kruidnagel, kardemom, piment en steranijs. De floral bestaat uit geurige bloemextracten en de greenery riekt onder andere naar rozemarijn, limoenblad en een vleugje komkommer.

Gimber

Voor gemberfans een must-try (Nouveau's eigen hoofdredacteur kan het alvast aanbevelen), want gezond, puur, biologisch én smakelijk. Gimber is een concentraat van biologische Peruaanse gember, citroen, kruiden en specerijen en is multi-inzetbaar: je kunt het aanlengen met bruiswater, maar ook door een andere (alcoholvrije) cocktail mengen.

Martini

Er zijn twee nieuwe Martini-varianten voor wie minder alcohol wil drinken: de Floreale (bloemig) en Vibrante (fruitig). Wij drinken graag die laatste, gemengd met bitter lemon. Met tonic is het ook heerlijk, en het staat wel zo feestelijk in het glas dat rode kleurtje.

Ceder's

Een gin-alternatief uit Zuid-Afrika waar je de fijnste cocktails mee maakt. Wij tippen alvast de 'Nogroni' met 50 ml Ceder's Crisp, 15 ml sinaasappelsap en 40 ml rood grapefruitsap. Mmm.

Beeld: Martini, Ceder's, Gimber

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in