De property manager zorgt dat de telefoon altijd werkt
De property manager zorgt dat de telefoon altijd werkt

De butler 2.0 zorgt voor altijd werkende wifi.

Na de gouvernante en de kamenier is onder de superrijken groeiende vraag naar een 'property manager' of 'estate manager'. Nu mensen veel meer thuis zijn en thuis werken, is namelijk prangende behoefte aan een allround Handige Harry die weet hoe alle apparaten werken

Article continues after the ad

Dus, iemand die de wifi kan resetten en die het alarm kan bedienen, maar die ook cybercriminelen buiten weet te houden en de e-Bentley op stroom houdt. Naast – dank je, Gwyneth – een personal loodgieter en klussenier op speeddial heeft voor de meer ambachtelijke klussen.  

"De estate manager behoort tot het hoogste level aan personeel in deze sector," zegt Paloma Irving van Irving Scott, een uitzendbureau voor huishoudelijk personeel voor de elite, in The Telegraph. "Huizen zijn tegenwoordig heel high tech, met home cinema's, gyms, indoor zwembaden, elektronische hekken en safe rooms. Een estate manager weet hoe alles werkt, in alle huizen van de familie."

Estate slaat in dit geval dus niet zozeer op het managen van een landgoed, maar meer op het managen van een huis. Verplaatst een gezin zich, dan reist de property manager vooruit. Hij of zij heeft boeken met foto's van elke kamer, zodat de vazen precies staan waar ze moeten staan, het binnenbad op temperatuur is en de smart speakers het meteen doen. Het is een pittige baan met 24/7 dienst, maar daar staat wel een vorstelijk jaarsalaris van 171.000 euro tegenover, een kwart meer dan een butler verdient.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in