Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuwe foodietrend: Afro-Fusion (maar waar smaakt het naar?)

Smullen van cassave en hibiscus. Na Zuid-Amerikaanse ceviche, Hawaiaanse pokebowls en Aziatisch streetfood staat Afro-Fusion te trappelen om een culinaire trend te worden, met dank aan hippe Afrikaanse chefs die furore maken. Nu is Afrika een enorm continent met vele verschillende keukens - die v...

Nieuwe foodietrend: Afro-Fusion (maar waar smaakt het naar?)

Smullen van cassave en hibiscus.

Na Zuid-Amerikaanse ceviche, Hawaiaanse pokebowls en Aziatisch streetfood staat Afro-Fusion te trappelen om een culinaire trend te worden, met dank aan hippe Afrikaanse chefs die furore maken. Nu is Afrika een enorm continent met vele verschillende keukens - die van Noord-Afrika is niet te vergelijken met die van Zuid-Afrika - zodat het vooral een Pan-Afrikaanse mengtrend is.

Cassavefrites

Wat staat er zoal op het menu? Bijvoorbeeld brood van sorghum, een graansoort, eetbare moringabloemen, djansang zaden, garnalen, gefermenteerde groente en tropisch fruit, cassave, okra, uziza (bladeren die naar peper smaken). In het zoet en zuur: vanille, hibiscus, broodvrucht. Qua specerijen veel pepertjes, maar ook nootmuskaat en kardemon.

Er zijn al een aantal restaurants in Nederland (Safari Mesob in Veenendaal, De smaak van Afrika en Mama Essi in Rotterdam, Semhar in Amsterdam) het is een kwestie van wachten tot je Afro-Fusion thuis kun laten bezorgen. Zin in?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in