© Bethany Ugarte
© Bethany Ugarte

Waarom zou je een bakkie drinken als je koffie ook kunt eten?

Oh TikTok, bron van vermaak en malle vondsten – hoe hebben we ooit zonder gekund? Nog nooit hebben we gedacht: 'Oeh, als espresso toch eens eetbaar was.' Maar vanaf het moment dat we Bethany Ugarte's koffieblokjes zagen langskomen, lijkt deze manier van cafeïne consumeren opeens heel logisch.

Kookboekenschrijver Bethany mixt ghee (geklaarde boter), koffie, chocolade en gelatine, giet het mengsel in een ijsblokjesvorm en vriest ze in. Zelf eet ze de mokka-ijsbonbons voor ze naar haar werk gaat, na het sporten als oppeppertje tijdens de middagdip. Maar het recept biedt ook mogelijkheden tijdens een hittegolf: dit moet verrukkelijk zijn als het heet is en je te ongeduldig bent om zelfgemaakte ijskoffie af te laten koelen.  

Bethany heeft overigens wel meer fijne foodhacks, zoals deze avocadotruc.

Article continues after the ad

Ze experimenteert met chocolade zodat haar volgers het niet hoeven te doen. 

En ze is héél goed in leuke en lekkere dingen bedenken met heel weinig ingrediënten: deze watermeloenmousse telt er slechts vier, is zalig en ziet er ook nog eens prachtig uit. Tip voor een zomerfeestje!

Check ook eens haar website Lil Sipper - boordevol grappige foodie-ideeën! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in