Inspirerend project met plaatselijke kunstenaars.

Nieuw bij IKEA: de Circular Hub. Dit is een plek waar meubels worden doorverkocht, hersteld, herverpakt, gedemonteerd of gerecycled - en waar je inspiratie kunt opdoen op het gebied van duurzaamheid.

Article continues after the ad

De Hub - die te vinden is op de plek van de voormalige koopjeshoek – biedt een breed aanbod van tweedehandsmeubels. IKEA deelt hier haar kennis over duurzaamheid. Dit in het teken van het streven om in 2030 volledig circulair te zijn.

Ter introductie van de Circular Hub gaat IKEA een samenwerking aan met verschillende lokale kunstenaars: zij laten op inspirerende wijze zien hoe je een oud meubel nieuw leven kan inblazen.  

In de Hub worden producten verkocht die als showmodel zijn gebruikt, beschadigingen hebben opgelopen of zijn geretourneerd. Er zijn ook meubels te vinden die zijn ingeleverd via de Meubel inruilservice - via deze service koopt IKEA meubels die nog in goede staat zijn van klanten terug voor een gereduceerd bedrag. Deze meubels worden indien nodig opgeknapt en zijn te herkennen aan het 'tweede kans'-label.

Daarnaast liggen er in de Circular Hub reserve-onderdelen, zoals schroefjes en tafelpoten. Allemaal manieren om de levensduur van producten te verlengen.

Foto's (c) Ikea

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in