Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nederland viert 75 jaar Bevrijding

Boeiend om te lezen: bijzondere verhalen van bijzondere vrouwen. Uitgerekend in het jubileumjaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert, zitten we in een Intelligente Lockdown die vraagt om thuisblijven (in vrijheid, dat dan weer wel). Om toch aandacht te besteden aan deze mijlpaal in de Nederla...

Nederland viert 75 jaar Bevrijding

Boeiend om te lezen: bijzondere verhalen van bijzondere vrouwen.

Uitgerekend in het jubileumjaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert, zitten we in een Intelligente Lockdown die vraagt om thuisblijven (in vrijheid, dat dan weer wel).

Om toch aandacht te besteden aan deze mijlpaal in de Nederlandse geschiedenis, maakten onze collega's van Libelle een prachtige Bevrijdingsspecial, met daarin veel prachtige verhalen over én van vrouwen uit die tijd.

Lees de ontroerende, aangrijpende en bijzondere verhalen van onder meer verzetsheldinnen, onderduiksters, fotografen, slachtoffers, moeders, dochters en kleindochters. Oorlog door de ogen van vrouwen, in verhalen die we niet mogen vergeten.

In de special onder andere:

  • Een interview met Prinses Mabel van Oranje: “Ik heb geleerd wat we concreet kunnen doen om onze vrijheid te behouden.”
  • Indrukwekkende verhalen van Nederlandse verzetsheldinnen. Selma: “Ik danste met de vijand om die jongens te redden.”
  • Memoires van een onderduikster. Onderduikkind Nanny: “Jarenlang dacht ik: had ik maar met mijn ouders mee gemogen.
  • Met verder bijdragen van Sonja Barend, Roxane van Iperen en Claudia de Breij.

Je kunt deze prachtig uitgevoerde Bevrijdingsdagspecial (hij is 204 pagina's dik!) hier online bestellen.