Thuisstudies mateloos populair door corona.

Geen tijd meer kwijt zijn aan files en sociale verplichtingen blijkt een hoop lucht in de agenda te geven, zelfs als er naast het thuiswerken nog les aan de kinderen moet worden gegeven. En die extra tijd wordt niet verlummeld, veel mensen zijn de afgelopen weken gestart met een thuisstudie.

Dat blijkt uit een rondgang van RTL Z, langs opleidingsinstituten voor thuisstuderen. De kersverse cursisten en zijn vooral geïnteresseerd in talen, maar ook zelf het haar leren knippen is populair.

"Uit onderzoek onder onze nieuwe cursisten blijkt dat een cursus al langer op de wensenlijst stond, maar cursisten eerst geen tijd voor een studie namen. Nu mensen veel thuis zitten hebben ze veel tijd over. Die tijd willen ze nuttig besteden", laat directeur Rob Frencken van onderwijsinstituut NHA weten. Uitstelgedrag is de voornaamste reden om geen cursus te doen, weet Frencken uit eerder marktonderzoek.

Article continues after the ad

Ook de belangstelling voor gebarentaal is groter dan gemiddeld genomen, signaleert NHA. Wellicht is dat te danken aan Irma Sluis, tegenwoordig de vaste gebarentolk bij de persconferenties van premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Zij heeft de belangstelling voor haar vak een enorme impuls heeft gegeven.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in