Tijd voor handschoenen en een dikke winterjas.

Voor wie gisteren in het zonnetje mugjes zag dansen en lenteachtige gedachten kreeg: zet je schrap, want zo zacht blijft het niet. Vanaf halverwege volgende week komt de temperatuur nauwelijks nog boven het vriespunt uit. En er is kans op sneeuw.

Volgens de laatste voorspellingen komt er volgende week koude lucht uit Scandinavië richting ons land. Maandagavond kan het daardoor al gaan vriezen.

Article continues after the ad

Vanaf woensdag komt de temperatuur ook overdag niet meer boven nul. Weer.nl schrijft dat de periode van kou bovendien lang gaat aanhouden. Tot het einde van het jaar zal het winters koud blijven.

En hoe zit het met de neerslag? Eind volgende week trekt er 'een bandje' met wat lichte regen of sneeuw over ons land, melden de meteorologen. Maar veel neerslag wordt niet verwacht. Met kerst kan er lokaal wat sneeuw vallen. Daarmee is een witte kerst dus niet uitgesloten, maar de kans is ook weer niet heel groot.

Op zich niet raar, want ons beeld van een witte kerst is gekleurd door oude schilderijen, Anton Pieck en kerstfilms.

In werkelijkheid hadden we in 2010 de laatste witte kerst en is het sinds 1901 slechts acht keer voorgekomen dat Dreaming of a White Christmas ook echt werkelijkheid werd.  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in