Donderdag gaat ie draaien in de bioscoop: Murder on the Orient Express. Naar het wereldberoemde boek van Agatha Christie en met een cast waar je  u tegen zegt. 

Wie kent Christie's verhaal uit 1934 niet? Ergens in de jaren dertig zijn dertien reizigers op de befaamde Orient Express, een treinreis door Europa, allemaal verdacht als er een moord plaatsvindt. Hercule Poirot gaat op onderzoek. Al in 1974 werd het boek verfilmd met onder anderen Albert Finney,  Sean Connery en Ingrid Bergman, maar komende week gaat deze filmversie dus draaien, met een enorme cast. We noemen wat namen: Kenneth Branagh, Johnny Depp, Judie Dench, Penélope Cruz, Michelle Pfeiffer en Willem Dafoe.

De film wordt een hit, geen twijfel mogelijk. En is een lust voor het oog, door de betovende jarendertigsetting. Die ook meteen menig firma inspireerde tot wat Orient Express-collecties. Dat had Agatha toch ook nooit kunnen bedenken!

Aansteker en briefopener van S.T. Dupont.

Koffer van Globe Trotter.

Poirot chocolaatjes van Godiva.

 

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.