Niemand wil een muis in huis. Of erger: muizen. Wat te doen? Verjaag 'm met geuren. Vriendelijker dan dit wordt het niet!

Als je liever geen gif of muizenvallen in huis plaatst, wat doe je dan? De kat van de buren een dag lenen moet ook maar net een optie zijn. Er is een heel gemakkelijke manier om de muizen buiten de deur te houden, namelijk met geur. Geuren waarvan muizen walgen (en het om die reden een huisje verder zoeken), maar die in huis best lekker verkwikkend ruiken. Probeer de volgende opties eens, als je weer keutels hebt gevonden...
*Doe een paar druppels eucalyptusolie in een klein kommetje water en plaats dat daar waar je denkt dat de muizen binnenkomen. Vinden ze echt niet lekker.
*Van muntolie houden muizen ook niet. Vermeng wat druppels met water in een oliegeurbrander zodat de geur zich goed verspreidt. Weg muis, fris huis!

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!