Tenminste, als het aan Daniel '007' Craig ligt. De acteur, die de laatste jaren op een indrukwekkende wijze (een menselijke) James Bond neerzet, zou het liefst weer bella Monica Bellucci als tegenspeelster hebben in de nieuwste Bond-film. 

Toch blijft dat leuk om te horen, hoe veertig- en vijftigplussers ontzettend gewild zijn de laatste tijd. Als actrice, topmodel, rolmodel: deze vrouwen zijn booming.

Lees ook: Zo mooi: iconische topmodellen nog een keer samen op de catwalk van Versace

Ongekend populair
Zo blijkt ook nu wel weer. Daniel Craig heeft zijn zinnen op de Italiaanse Monica gezet. Het ex-model dat later actrice werd (ze verscheen al in 69 tv- en filmproducties) staat bekend als de oudste Bond Girl tot nu toe, en ze is ongekend populair. En niet alleen bij het publiek.

Dynamisch duo
Bond-acteur Daniel Craig (49) is er naar verluidt op gebrand dat Monica terugkeert als zijn love interest. De charismatische Brit stond al niet te popelen om voor de vijfde keer terug te keren als 's werelds beroemdste geheim agent ("We hebben er over gediscussieerd en we hebben gekeken hoe we het willen doen", zei Craig volgens The Hollywood Reporter. "Ik had even een pauze nodig"), maar met Monica wil hij nog graag een keer een dynamisch duo vormen. 

Monica Bellucci als Lucia Sciarra

Weduwe Lucia Sciarra
Monica, die imponeerde met haar vertolking van de weduwe Lucia Sciarra in Spectre, zou opnieuw Craigs tegenspeelster worden in Bond 25, die vanaf november 2019 in de bioscopen moet gaan draaien. 
Een positieve ontwikkeling, vinden de media, want er wordt regelmatig geklaagd - zowel door het publiek als door de filmindustrie - dat oudere acteurs op het witte doek te vaak geflankeerd worden door vrouwen die veel jonger zijn.

Oh la la
Deze vijfde - en laatste - film van Daniel Craig als 007 zal een futuristisch hoogstandje worden. Met ruimtevaartuigen, vliegtuigen die in een uur rond de wereld kunnen vliegen en auto's die onderzeeërs worden. Maar de liefdesscènes... die beloven pas écht onvergetelijk te worden.

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.