Tenminste, als het aan Daniel '007' Craig ligt. De acteur, die de laatste jaren op een indrukwekkende wijze (een menselijke) James Bond neerzet, zou het liefst weer bella Monica Bellucci als tegenspeelster hebben in de nieuwste Bond-film. 

Toch blijft dat leuk om te horen, hoe veertig- en vijftigplussers ontzettend gewild zijn de laatste tijd. Als actrice, topmodel, rolmodel: deze vrouwen zijn booming.

Lees ook: Zo mooi: iconische topmodellen nog een keer samen op de catwalk van Versace

Ongekend populair
Zo blijkt ook nu wel weer. Daniel Craig heeft zijn zinnen op de Italiaanse Monica gezet. Het ex-model dat later actrice werd (ze verscheen al in 69 tv- en filmproducties) staat bekend als de oudste Bond Girl tot nu toe, en ze is ongekend populair. En niet alleen bij het publiek.

Dynamisch duo
Bond-acteur Daniel Craig (49) is er naar verluidt op gebrand dat Monica terugkeert als zijn love interest. De charismatische Brit stond al niet te popelen om voor de vijfde keer terug te keren als 's werelds beroemdste geheim agent ("We hebben er over gediscussieerd en we hebben gekeken hoe we het willen doen", zei Craig volgens The Hollywood Reporter. "Ik had even een pauze nodig"), maar met Monica wil hij nog graag een keer een dynamisch duo vormen. 

Monica Bellucci als Lucia Sciarra
Monica Bellucci als Lucia Sciarra

Weduwe Lucia Sciarra
Monica, die imponeerde met haar vertolking van de weduwe Lucia Sciarra in Spectre, zou opnieuw Craigs tegenspeelster worden in Bond 25, die vanaf november 2019 in de bioscopen moet gaan draaien. 
Een positieve ontwikkeling, vinden de media, want er wordt regelmatig geklaagd - zowel door het publiek als door de filmindustrie - dat oudere acteurs op het witte doek te vaak geflankeerd worden door vrouwen die veel jonger zijn.

Oh la la
Deze vijfde - en laatste - film van Daniel Craig als 007 zal een futuristisch hoogstandje worden. Met ruimtevaartuigen, vliegtuigen die in een uur rond de wereld kunnen vliegen en auto's die onderzeeërs worden. Maar de liefdesscènes... die beloven pas écht onvergetelijk te worden.

Met rijst gooien, de bruid over de drempel tillen, samen de taart aansnijden. In Nederland zijn we niet echt van de gekke tradities op de huwelijksdag. Maar op deze 7 plekken pakken ze dat heel anders aan. 

1. Zuid-Korea: De voeten van de bruidegom slaan met een vis

Pardon?! Ja echt. Wanneer je in Korea een bruiloft bijwoont, zou je weleens getuigen kunnen zijn van deze bijzondere traditie: Het vastbinden van de enkels van de bruidegom en hem vervolgens met een vis op zijn voeten slaan.

Naast het perfecte excuus voor vrienden om even flink met de bruidegom te spotten schijnt deze traditie ook voor de benodigde vitale energie te zorgen om goed te kunnen presteren tijdens de huwelijksnacht! 

En bedankt.

2. Schotland: Besmeurd worden met vuil

Vlak voor de grote dag volledig bedekt zijn met vuil klinkt als de ergste nachtmerrie van menig bruid, maar in Schotland wordt dit als een traditie beschouwd.

Tijdens dit opvallende ritueel ‘Blackening’ worden de bruid en bruidegom door vrienden en familie vastgehouden en volledig besmeurd met viezigheid (denk hierbij aan rotte eieren, modder, schoensmeer, stinkende sauzen!).

Het idee achter deze smerige bedoeling is dat het huwelijk niet altijd rozengeur en maneschijn is. Als je deze ‘vernedering’ samen kunt doorstaan, schijn je beter voorbereid te zijn op het dagelijks leven als getrouwd stel.

3. Fiji: Een walvistand cadeau geven

Om de hand van je geliefde vragen is alles behalve eenvoudig in Fiji. Er wordt verwacht dat je een tand, het liefst meerdere, van een walvis aan de familie van de aanstaande bruid schenkt.

De walvistand, genaamd ‘Tabua’, vertegenwoordigt in de Fijische cultuur een grote waarde en is zowel een teken van ware liefde als rijkdom.

Ze zijn tegenwoordig echter lastig te verkrijgen door de internationale beperkingen op de walvisjacht en handel.

Desalniettemin is deze traditie nog steeds springlevend en geven Fijische mannen hier veel geld aan uit om zo met de liefde van hun leven te trouwen.

4. Rusland: De bruid ontvoeren voor losgeld

In Rusland gaat een trouwerij vaak gepaard met een (weliswaar onschuldige) ontvoering.

Vrienden van het aanstaande bruidspaar ‘kidnappen’ de bruid en vragen de bruidegom om een vergoeding. Het losgeld? Een symbolisch bedrag, geheel afhankelijk van je vriendengroep – kies ze daarom verstandig!

Na betaling, wordt de bruid weer netjes herenigd met de bruidegom en gaat het feest verder. Nasdrovie!

5. Zweden: De bruid of bruidegom stiekem zoenen

In Zweden verstaan ze onder “You may now kiss the bride” kennelijk heel iets anders. Het is hier gebruikelijk voor gasten om de bruid te kussen wanneer haar echtgenoot de kamer verlaat.

Hetzelfde geldt overigens ook voor de bruidegom wanneer de bruid opstaat. Als dit maar niet direct voor huwelijkse spanningen zorgt…

6. Duitsland: Alle borden kapot gooien

Wij dachten dat dit een Griekse traditie was, maar ook in Duitsland kunnen ze er wat van: Het kapot gooien van het servies na het eten. Het schijnt het aanstaande echtpaar zelfs geluk te brengen en het samen opruimen brengt ze ook nog dichter bij elkaar.

Volgens traditie worden mensen niet officieel uitgenodigd voor deze ‘Polterabend’ maar woord zegt het voort. De vrienden en familie die hier op af komen zijn doorgaans niet bij de officiële ceremonie aanwezig maar kunnen op deze manier toch samen met het bruidspaar het huwelijk vieren.

7. Engeland (Royal Wedding): Het versturen van een stuk taart per post

Alle genodigden van de koninklijke bruiloft zullen na afloop van het huwelijk een stuk taart per post ontvangen met een bedankbriefje van Prins Harry en Meghan.

Zelfs de gasten die verhinderd waren, mogen rekenen op een stukje van de taart. Deze traditiegetrouw torenhoge stapeltaart met fruit werd deze keer door Claire Ptak, de eigenaresse van de Violet Baker in Londen, gemaakt.

Bron: HomeToGo zocht dit allemaal voor ons uit.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!