Je wil het niet, maar het kan soms zo gezellig zijn. En voor je het weet heb je meer gedronken dan je lief is… Zo beperk je de 'schade'.

Water, water, water
Iedereen weet het, maar doe je het ook? Drink een glas water vóór je eerste alcoholische inname, drink water tussen de glazen door en drink ook water voordat je, na zo’n avond, naar bed gaat. Nog beter is water met extra mineralen als magnesium zoals kokoswater. Ah, en blijf morgen ook water drinken.

Eiwitten en vet vooraf
Eiwitten en (gezonde) vetten blijven langer in de maag zitten en zullen de alcohol absorberen. Denk aan vis, eieren, bonen, linzen, noten en avocado. Ze helpen een kater voorkomen.

Steun je lever
De lever krijgt het zwaar te verduren, dus die kan wel wat aandacht gebruiken. Eiwitten doen ‘m goed, maar ook groenten als broccoli, spruitjes, boerenkool en sla.

Bijkomend voordeel: ze zitten vol mineralen, vitamine C en antioxidanten die je lijf tijdens/na het drinken ook goed kan gebruiken. Ook werkzaam: artisjokken, kurkuma, waterkers en citroen. Drink de morning after een glas water met het sap van een halve citroen.

En rust...
Geef je lever morgen rust. Drink geen alcohol en eet kleine porties.

 

Onze mode-expert Anta Willemars heeft echt een neus voor mooie mode-items. Zij tipt nu de prachtige broches van Cedric Williams en daar zitten echt een paar pracht-exemplaren bij. Wij zien graag een revival van de broches!

Anita: “Cedric Williams is een Amerikaanse designer die in Nederland woont en heel bijzondere juwelen maakt. Vooral de broches maakten op mij veel indruk, zoals deze met een Japanse libelle op tekst uit 1920.” Prijs € 500,-.

Maar er zijn nog een paar kunststukjes te vinden.Zoals deze litho op handgeschreven correspondentie.

Of deze, meer kleurrijke versie:

Pikant

Overigens hebben de broches wel een licht pikante dubbele boodschap. Aan de achterzijde staan foto's van begin 1900 van schaars geklede dames. Dat is dan iets dat jij alleen weet als je de broches draagt ;-).

www.revizionisthistory.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Alcohol drinken en nog minder rimpels krijgen ook? Het lijkt een droom, maar het is de werkelijkheid. Vanaf mei dit jaar bestaat het drankje Collagin. Een gin met anti-ageing erin. Ja echt!

De bedenkers, ginmakers Camilla Brown en Liz Beswick, hebben met dit concept een uniek drankje gemaakt.

Pink lady

Perfect om het weekend mee in te luiden toch? De naam: Collagin Pink Rose. Zij omschrijven het als een zoete, maar ook bloemige gin, omdat er rozenbladeren in verwerkt zijn. Maar dat is nog niet alles.

Elf smaakmakers

Deze alcoholische lekkernij bestaat uit verschillende (botanische) ingrediënten: roze grapefruit, koriander, zoethout, vanille, passievrucht, roze peper, kardemom, orris en pure collageen. Een flesje van 50 cl kost zo'n veertig euro en koop je hier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: DailyMail Beeld: iStock