Alle zilveren items krijgen er na verloop van tijd last van: ze worden dof. Nu kun je ze behandelen met zilverpoets en een doek, maar er is een veel handiger (en verrassender) manier.

Je kunt namelijk ook iets héél anders gebruiken. Iets uit je koelkast, en grote kans dat je het in huis hebt.

Lees ook: Met deze truc staat elke kleur lipstick je goed

Kwestie van dippen, poetsen en afspoelen
Wij staan er ook van te kijken, maar het werkt echt: dit middeltje zorgt voor optimale glans bij onder andere zilveren sieraden. Kwestie van dippen (10 minuten laten 'inweken'), poetsen en afspoelen. Nieuwsgierig geworden? Kijk mee.

Bron: Libelle.nl

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV