Op torenhoge hakken naar een rampgebied, in de aarde 'wroeten' terwijl ze een peperdure blouse van Balmain droeg. Nee, het is bekend dat de kledingkeuze van first lady Melania Trump niet bij iedereen in de smaak valt. Ook deze keer houdt een bepaald accessoire de gemoederen bezig.

En dan hebben we het over de zonnebril. Daar is op zich niks mee natuurlijk, maar het is wel apart te noemen als je deze beschermer tegen de zon ook 's avonds draagt. Waarom heeft Melania vaak een zonnebril op terwijl het al donker is?

Waarom?
Er wordt driftig over gespeculeerd. Maar op Twitter worden er vooral grapjes over gemaakt. Rolt ze stiekem al die tijd met haar ogen? Of doet ze het zodat ze haar man, president Donald Trump, niet van zo dichtbij hoeft te zien? Kortom, men raakt er maar niet over uitgepraat. 

 

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV