Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Marie Kondo's thuiswerktips

Thuiswerken was nog nooit zó zen en opgeruimd als met deze tips van Marie. De opruimgoeroe heeft een nieuwe boek uit (Joy at Work, momenteel alleen in het Engels) waarin ze precies uitlegt hoe je voor een fijne, rustige werkplek zorgt. Iets wat ook af en toe al ter sprake kwam in haar eigen Netfl...

Marie Kondo's thuiswerktips

Thuiswerken was nog nooit zó zen en opgeruimd als met deze tips van Marie.

De opruimgoeroe heeft een nieuwe boek uit (Joy at Work, momenteel alleen in het Engels) waarin ze precies uitlegt hoe je voor een fijne, rustige werkplek zorgt. Iets wat ook af en toe al ter sprake kwam in haar eigen Netflix-serie.

Met People Magazine deelde ze alvast wat tips waar ook wij coronathuiswerkers écht iets aan hebben. De kern: zorg voor een gezonde omgeving, veel routine, laad jezelf goed op en accepteer waar nodig de chaos.

Tip 1: de slaapkamer is om te slapen

En dus niet om te werken. Marie: "Heb je geen bureau thuis, ga dan aan je eettafel zitten of in je keuken staan. En start je dag altijd even met een doekje over je werkblad. Daarmee geef je het begin van je werkdag aan."

Tip 2: zorg voor items that spark joy

Marie zou Marie niet zijn zonder sparking joy en dat is ook thuiswerktechnisch niet anders. Alleen dingen die je écht gelukkig maken, mogen op je werkplek staan. En dan nog niet te veel. Planten tellen ook.