Thuiswerken was nog nooit zó zen en opgeruimd als met deze tips van Marie.

De opruimgoeroe heeft een nieuwe boek uit (Joy at Work, momenteel alleen in het Engels) waarin ze precies uitlegt hoe je voor een fijne, rustige werkplek zorgt. Iets wat ook af en toe al ter sprake kwam in haar eigen Netflix-serie.

Met People Magazine deelde ze alvast wat tips waar ook wij coronathuiswerkers écht iets aan hebben. De kern: zorg voor een gezonde omgeving, veel routine, laad jezelf goed op en accepteer waar nodig de chaos.

Tip 1: de slaapkamer is om te slapen

Article continues after the ad

En dus niet om te werken. Marie: "Heb je geen bureau thuis, ga dan aan je eettafel zitten of in je keuken staan. En start je dag altijd even met een doekje over je werkblad. Daarmee geef je het begin van je werkdag aan."

Tip 2: zorg voor items that spark joy

Marie zou Marie niet zijn zonder sparking joy en dat is ook thuiswerktechnisch niet anders. Alleen dingen die je écht gelukkig maken, mogen op je werkplek staan. En dan nog niet te veel. Planten tellen ook.

Tip 3: las regelmatig een pauze in

"Als je thuiswerkt, ben je veel sneller je tijdsbesef kwijt", aldus Marie. "Houd een vaste tijd aan voor een koffie- of theepauze en ga dan ook echt weg van je werkplek om even echt weer op te laden."

Tip 4: hou je werkplek netjes

Het zou gek zijn als Marie deze tip niet gaf natuurlijk, als queen of tidy. Op Marie's eigen werkplek thuis: een computer, een oplaadstation en een dienblad (uit haar eigen collectie) met daarop haar kleine spullen (zoals haar bril). 

"Zet alleen het broodnodige op je werkplek. Hierdoor kun je je focussen op je werk en hoef je minder te zoeken naar wat je nodig hebt." Grote afleiders zoals je telefoon krijgen een plekje in een laatje. "En om te zorgen dat je niet zonder na te denken gaat zitten snacken, zou ik ook aanraden om je snacks ver weg op te bergen."

Wat te doen als juist die snacks joy sparken vertelt ze er helaas niet bij.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in