Vaak doen vrouwen er schimmig over: het gebruik van botox. Maar waarom? We praten toch ook open over andere dingen die we aan ons uiterlijk doen? Actrice Marianne Mudder en schrijfster Heleen van Royen komen er wél open voor uit. 

Zo vertelt Helen van Royen in De Telegraaf dat ze het nooit begrepen heeft dat mensen het ok vinden dat ouder worden gepaard gaat met rimpels.

De natuur geholpen
Heleen: “Slechts 2 procent van de mensen is van nature écht heel mooi. Ik heb wat dat betreft niet de goede kaarten getrokken. Maar door lezen en een beugel te nemen, heb ik die kaarten ingewisseld voor betere. En nu help ik de natuur door af en toe wat botox in te laten spuiten.”

Uiterlijk is heel belangrijk
Ook actrice Marian Mudder doet er niet geheimzinnig over. Ja, zij bezoekt 'injectables-koningin Helga van den Elzen' voor een prikje hier een daar. "Uiterlijk is echt heel erg belangrijk in de mediawereld. Botox heeft mijn carrière verlengd. Maar dat mag je blijkbaar niet zeggen. Het lijkt alsof mensen die daarover oordelen, zich superieur voelen aan vrouwen zoals ik, die er wél eerlijk voor uitkomen dat ze iets hebben laten doen", aldus de actrice.

Bron: De Telegraaf
Beeld: Hollandse Hoogte (Anneke Janssen)

Ze wordt vandaag 50, en wat blijft Kylie Minogue er altijd goed uitzien. Hoe doet ze dat toch?

In een interview vorige maand gaf Kylie eerlijk toe dat er voor een fotoshoot of opname een hoop werk aan te pas komt. ‘Achter zo’n look zit een heel team, zo sta ik ‘s ochtends echt niet meer op.’ Celebrate yourself at every age, vindt Kylie. Je kunt jezelf niet ouder of jonger maken, je kunt alleen maar jezelf in dit moment zijn. ‘Dus probeer altijd te stralen, in goede maar ook in mindere tijden.’ Ze heeft ook drie echt praktische tips – boring, naar eigen zeggen – waar Kylie al jaren trouw aan blijft. En die werken duidelijk, gezien haar jonge uitstraling. 

3x Kylie's anti-aging tips

1 Sunblock. Zon doet ons goed, maar veroudert de huid, met rimpels tot gevolg. Gebruik deze maanden dus echt een goede spf voor je gezicht, en kies eigenlijk bij voorkeur altijd voor een gezichtscrème met spf.

2 Haal áltijd je make-up af. ‘Ik draag al zo ontzettend lang make-up voor mijn werk. Maar ik maak mijn gezicht altijd schoon.’ Kylie gebruikt daarvoor mousselinedoeken, zachte doeken die extra grondig kunnen reinigen.

3 Een goede dermatoloog. ‘Ga als je kunt. Voor wat behandelingen.’

 

Bron: Prima. Beeld: Getty Images

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.