De zanger neemt zelf stappen in verband met insinuaties.

De aanval is de beste verdediging, moet Marco Borsato hebben gedacht. Hij heeft het Openbaar Ministerie verzocht een onderzoek te starten naar de bron van de geruchten die de laatste weken de ronde over hem doen.

De zanger wil weten waar de insinuaties vandaan komen. Dat laat Knoops' advocaten namens Borsato weten aan RTL Boulevard.

"Reeds medio 2020 is namens Borsato aan Knoops' advocaten verzocht een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties, verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes", valt er in de verklaring te lezen.

Article continues after the ad

Verdere mededelingen worden vanuit Borsato niet gedaan

"Tot dusverre heeft hij geen aanleiding gezien om op deze roddel in het openbaar te reageren. Gelet echter op de aanhoudende beschuldigingen en de toenemende aanvallen via en in de pers op zijn persoonlijke integriteit en reputatie, heeft het kantoor namens de heer Borsato recentelijk het OM benaderd met het verzoek om zelfstandig onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de bron van de insinuaties, met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen. Het onderzoek wordt door de heer Borsato afgewacht." Verdere mededelingen worden vanuit Borsato niet gedaan.

Geen van de geruchten is tot nu toe bewezen of bevestigd

Borsato heeft zich volgens verschillende juice channels (online roddelkanalen)  schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tegenover jonge kandidaten uit talentenshows waarbij hij betrokken was. Geen van deze geruchten is tot nu toe bevestigd, geen van de betrokkenen heeft tot nu toe afgezien van haar anonimiteit. Het is nog niet bekend of het Openbaar Ministerie inderdaad een onderzoek zal opstarten in deze kwestie. Borsato ontkent betrokken te zijn geweest bij de zaken waar de insinuaties over gaan. 

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in