Geen filters, echte momentopnames én een hit.

Als je ook een beetje moe wordt van alle gelikte zelfpromotors op je tijdlijnen, met hun perfect opgepoetste hoofden, dan is app BeReal misschien wel een welkome afwisseling.

'Als je influencer wil worden, blijf dan gerust op TikTok en Instagram', staat in het scherm na installatie van de software, om nog maar eens te benadrukken dat BeReal om andere dingen draait.

Het platform bestaat sinds 2020, maar is de afgelopen maanden aan een opmars bezig. BeReal staat op nummer twee in de downloadlijst van gratis apps in de AppStore.

Article continues after the ad

Het concept is vrij simpel: je krijgt elke dag op een willekeurig moment een melding en hebt dan twee minuten om een foto te maken. Er zijn geen filters en nauwelijks tijd om voor te bereiden. Dat maakt de foto's verrassend en 'echt'. Je kunt bovendien maar eens per dag posten, wat helpt om je schermtijd te verminderen. 

Ook leuk: er worden tegelijk twee foto's gemaakt. Je ziet op je telefoonscherm alleen het beeld van de omgevingscamera. De frontcamera maakt tegelijk ook een foto, dus je ziet je eigen gezicht niet bij de selfie, zodat de foto echt reflecteert hoe je bent op dat moment.

Je kunt de foto's van vrienden pas zien als je zelf iets hebt gepost en je kunt instellen of je foto's alleen voor vrienden in beeld komen of openbaar. Onder de foto kun je een reactie achterlaten, maar er worden geen volgersaantallen of likes in het scherm bijgehouden: wel zo relaxed (en een probaat middel om influencers en hun verkooppraatjes af te schrikken).

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in