Omdat het zó leuk is elkaar even te zien.

Het liefst zou je natuurlijk gewoon op bezoek gaan, snel even wat redderen en dikke knuffels uitdelen aan je (groot)ouders. Maar in de praktijk kan dat nu even niet. Aangezien raambezoeken in de praktijk alleen handig zijn als je niet heel ver uit elkaar woont (en het weer een beetje meezit), ben je al snel aangewezen op bellen, en in het gunstige geval videobellen.

Article continues after the ad

Elke dierbare die een beetje met een laptop, tablet of smartphone kan omgaan, maakt het je makkelijk om contact te blijven houden. Voor wie het lastig vindt om zoiets op te starten, kan TeamViewer een optie zijn. Eenmalig installeren als je er bent, daarna kun je op afstand inloggen en een app als Skype voor de ander opstarten.

Voor wie niet zo vertrouwd is met digitale technieken, is helaas zelfs een senioren smartfoon met FaceTime vaak nog te ingewikkeld: het scherm gaat te snel op zwart en het menu is voor hen niet zelfsprekend. In dat geval is Compaan misschien een optie: het gaat hier om een supersimpele tablet met spelletjes, de optie om foto's te sturen, het nieuws te lezen, berichten te ontvangen en te (beeld)bellen.

Je kunt hem zo instellen dat de tablet alleen toegankelijk voor vrienden en familie, je beheert de tablet vanuit je eigen computer. Eveneens makkelijk voor mantelzorg op afstand, om even te checken of alles oké is, bijvoorbeeld. Er is ook nog een iets completere versie, de Compaan Connect voor wie wel een beetje ervaring heeft met computers. Misschien een verbindend kerstcadeautje?  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in