Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó mooi! Barocko als ode aan de grandeur van Rome

Bvlgari levert collectie vol kleurrijke opulentie af. Het Italiaanse juwelenhuis Bvlgari is een van de gulste donatoren rond covid-19 projecten, maar blijft intussen ook manhaftig het leven vieren. Goed voorbeeld daarvan is de Barocko collectie, een ode aan de kunst en architectuur van Rome, geva...

Zó mooi! Barocko als ode aan de grandeur van Rome

Bvlgari levert collectie vol kleurrijke opulentie af.

Het Italiaanse juwelenhuis Bvlgari is een van de gulste donatoren rond covid-19 projecten, maar blijft intussen ook manhaftig het leven vieren.

Goed voorbeeld daarvan is de Barocko collectie, een ode aan de kunst en architectuur van Rome, gevangen in een kakafonie van kleuren, krullen en gekleurde edelstenen.

De collectie is ingedeeld in Light, Colour en Magnificence door creative director Lucia Silvestri, die zich liet inspireren op 17de eeuwse kunst...

...wat soms verrassend modern uitpakte. 

"Ik ben begonnen door als een kind met de edelstenen te spelen alsof het knikkers waren en ze in patronen te leggen," zegt ze. "Het gaf me de vrijheid om te zien waar ze zelf naar toe wilden in het ontwerp."

Het Sapphire Lace collier is geïnspireerd op het plafond in de Sant'Ignazio di Loyola kerk.    

Het Wings of Rome collier in platina en diamant knipoogt naar het beeld van aartsengel Michael bovenop het Castel Sant'Angelo.

Het is Bvlgari op zijn best: volumineuze en voluptueuze juwelen aan de decadente kant van Rome,  om even bij weg te dromen in de deels geïllustreerde campagne.