Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Yayoi Kusama ontwerpt voor Veuve Clicquot

La Grande Dame 2012 ziet er beeldig uit. Veuve Clicquot heeft Japanse kunstenares Yayoi Kusama gevraagd om de fles en verpakking van hun nieuwste prestige Cuvée, La Grande Dame 2012, te ontwerpen. Het is niet voor het eerst dat ze samenwerken, voor een fundraiser in 2006 vrolijkte Kusama al eens ...

Yayoi Kusama ontwerpt voor Veuve Clicquot

La Grande Dame 2012 ziet er beeldig uit.

Veuve Clicquot heeft Japanse kunstenares Yayoi Kusama gevraagd om de fles en verpakking van hun nieuwste prestige Cuvée, La Grande Dame 2012, te ontwerpen.

Het is niet voor het eerst dat ze samenwerken, voor een fundraiser in 2006 vrolijkte Kusama al eens een portret van Madame Clicquot op met haar beroemde polkadots.

Ondanks een leeftijdsverschil van 150 jaar hebben beide vrouwen veel gemeen. Beiden werden geboren in welgestelde families en kregen te maken met de rigide regels van een bourgeois milieu in respectievelijk de 19de een 20ste eeuw. En beiden verzetten zich daartegen om onafhankelijk te worden.

Madame Clicquot nam op haar 27ste, na de dood van haar man, de leiding van het champagnehuis over, ongekend voor 1805.

En Yayoi verliet op haar 28ste Japan om in Amerika haar vrijheid te vinden.

Voor aankleding van de nieuwe vintage La Grande Dame 2012, genoemd naar 'la grande dame de la Champagne' zelve, viel Kusama terug op haar kenmerkende stippen en bloemmotieven. De champagne is verkrijgbaar vanaf half oktober.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in