De kleindochter van Pablo is óók heel creatief.

De spinnen van Louise Bourgeouis ken je vast: enorme beelden waar je onderdoor kunt lopen om de zak met marmeren eieren te bewonderen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

💕Happy Mother’s Day 💕#mayawithadoll #dianawithluna thanks to @ezrapetronio

Een bericht gedeeld door Diana Widmaier Picasso (@dianawpicasso) op

Díe zijn onbetaalbaar, maar dankzij Diana Picasso, kleindochter van kunstenaar Pablo (ze is een dochter van Maya, de dochter van Marie-Thérèse Walter en Picasso, ze hadden tussen 1927 tot 1935 een relatie) kun je nu een 24-karaat versie om je nek hangen. Iets zegt ons dat ene Máxima, insectenfan extraordinaire, hier belangstellend naar zal kijken.

Article continues after the ad

Diana heeft haar beroemde opa nooit ontmoet "maar ik heb hem leren kennen door zijn werk," zegt ze. "Dat is een goede manier om iemand te leren begrijpen." Ze studeerde rechten en kunstgeschiedenis en werkte 15 jaar aan de 'catalogue raisonné', een compleet overzicht van zijn 'sculpturale productie'.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ultimate outfit for a sunny day

Een bericht gedeeld door Diana Widmaier Picasso (@dianawpicasso) op

Hiervoor ging ze naar de werkplaatsen waar hij stukken had laten maken en sprak met mensen waarmee hij had samengewerkt. "Ik heb altijd interesse gehad in vakmanschap," zegt ze. "Dus ik zag al snel dingen die anderen niet opvallen."

Het leidde uiteindelijk tot een eigen collectie bij Mene, waarvoor ze sieraden maakt die worden verkocht voor de prijs van het goud. Het is een online brand en stukken kunnen eventueel na verloop van tijd worden teruggestuurd voor hergebruik.

De klant krijgt dan de waarde terug (die is meestal in de tussentijd gestegen) minus administratiekosten van 10%. "Het is een tegendraads concept in de sieradenwereld," zegt ze "En heel transparant, wat weer ongebruikelijk is in de kunstwereld."

Omdat Diana Picasso vorig jaar al had samengewerkt met de erven van Louis Bourgeois voor een gezamenlijke expositie was die link voor sommige ontwerpen al snel gelegd: "Ze was een vrouw die voor haar tijd buitengewoon modern en stoutmoedig werk maakte dat net als dat van mijn grootvader erg autobiografisch was. Dat past mooi bij elkaar, ik leen mijn naam niet zomaar aan iets."

Foto's (c) Mene

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in