Roze diamanten zijn zoveel eleganter dan aandelen. 

Nu de rente zo laag staat, stoppen de rijken der aarde hun geld liever in zaken die meer waard worden. Voor wie verstandig wil investeren, zijn dit items die het in waarde prima doen (en meer perspectieven bieden dan 'negatieve rente'). 

Roze diamanten

Article continues after the ad

De Rio Tinto’s Argyle mijn in West-Australië, waar 90 procent van de aanvoer van roze en rode diamanten van edelsteenkwaliteit vandaan komt, zal eind 2020 sluiten. Gezien de schaarste die dit zal opleveren, zullen roze diamanten – toch al zeldzaam – alleen maar meer waard worden, zo meldt The Telegraph.

Hypercars

Van de Aston Martin Valkyrie komen er eind 2020 slechts 150 op de markt. De wagen belooft een 'F1 perfomance', je kunt er amper je laptop in kwijt en in- en uitstappen is een hele work-out. En dat allemaal voor 2,5 miljoen euro en een selectieprocedure. Maar toch: voor dit soort malle auto's is een markt. Voor wie de Valkery te vulgair vindt: ook de Koenigsegg Jesko, de Lotus Evija en de Mercedes-AMG Project One zijn veelbelovende investeringen.

Barolo 2016

Voor veel Europese wijndomeinen was 2016 een heel goed jaar. De 'vintage van een generatie' is volgens kenners de Barolo, een wijn uit de Italiaanse Piedmontregio. Hij moet 38 maanden rijpen en komt dus even as we speak op de markt, dus het is nu of nooit. 

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in