Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Van Cleef & Arpels brengt Alhambra-motief terug

Tijdloos mooi: de guilloché-techniek. Met de nieuwe Alhambra Guilloché collectie brengt Van Cleef & Arpels een klassieker terug: het klavertje vier uit 1968, volgens de guilloché-techniek. Dat is een manier van goud bewerken uit de 16de eeuw die volume en extra glans aan het goud geeft door extra...

Van Cleef & Arpels brengt Alhambra-motief terug

Tijdloos mooi: de guilloché-techniek.

Met de nieuwe Alhambra Guilloché collectie brengt Van Cleef & Arpels een klassieker terug: het klavertje vier uit 1968, volgens de guilloché-techniek.

Dat is een manier van goud bewerken uit de 16de eeuw die volume en extra glans aan het goud geeft door extra lijnen op het oppervlak aan te brengen. Het juwelenhuis gebruikt de techniek al sinds 1910.

Het klavertje vier, door Van Cleef & Arpels het Alhambra-motief gedoopt, bestaat uit vier gouden, parelmoeren of met parels en diamanten versierde blaadjes in een zachte, afgeronde vorm. Er zijn al vele variaties op gemaakt. 

Het is al ruim vijftig jaar populair, als luxe geluksbrenger...

...en in de nieuwe collectie komt het eveneens terug als horloge.

Foto's (c) Van Cleef & Arpels

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in