Samenwerking met Alfa Romeo

Het klassieke dolce vita-gevoel in een modern autojasje.

Er gaat qua design niets boven een klassieke auto. Maar we willen tegenwoordig natuurlijk wél alle moderne gemakken. Tijd voor een hommage aan de designklassiekers van weleer dus. Alfa Romeo steekt twee bekende modellen in een nieuw jasje.

Liefhebbers van de auto’s van Alfa Romeo zijn er zo veel dat ze zelfs hun eigen naam hebben: Alfisti. Zij zijn zo dol op hun Alfa Romeo’s vanwege het sportieve hart (cuore sportivo), het fijne geluid dat de motor maakt, het temperament, de elegante vormen en de Italiaanse flair.

Italiaans charisma

Met precies die elegantie, flair maar ook design en performance in het achterhoofd, worden nu een stijlicoon uit de jaren veertig en zestig in een nieuw, 2021-jasje gestoken. En die speciale edities wil je echt even bewonderen. Italiaans charisma in autovorm, wij worden er blij van.

De Alfa Romeo Giulia en Stelvio krijgen de 6C Villa d’Este-behandeling. Die bestseller uit de forties stond bekend om zijn sportieve en elegante uiterlijk, en werd een designvoorbeeld voor de naoorlogse auto.

De nieuwe editie kenmerkt zich door een exclusief interieur (volnerfleer, houten panelen), verfijnde details aan de buitenkant (verchroomde sierlijsten rond de zijruiten, facetgeslepen velgen). En natuurlijk alle gemakken van nu, zoals geavanceerde rijassistentie-systemen en een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie.

Lekker kleurtje

Ook nieuw zijn de GT Junior-varianten van de Giulia en de Stelvio. Deze werd in de sixties geïntroduceerd als een sportieve coupé met een lichtere motor en een opvallende, okergele kleur. Dat werd al snel een musthave, dus is die kleur nu exclusief terug in productie.

De nieuwste GT Juniors hebben een moderne uitstraling, maar een nostalgische touch. Design en performance: dat speciale snoepkleurtje wordt gecombineerd met lichtgewicht materialen, een sportieve rit, een krachtige en efficiënte motor en spaarzaam brandstofverbruik.

Italiaanse schoonheid, geschiedenis, comfort en klasse. Dat smaakt naar meer. Een proefrit, anyone?

Voor het brandstofverbruik en CO2 uitstoot per model verwijzen wij je naar alfaromeo.nl

Beeld: Alfa Romeo