Soms is meer gewoon meer, toch?

De meeste villa's in Los Angeles zijn tegenwoordig licht, neutraal en vrij strak ingericht. Daarom is het huis van Yvette Mimieux (ze overleed in januari op 80-jarige leeftijd) zo'n verrassing.

Ze mag dan niet de bekendste actrice ooit zijn geweest – hoewel ze als eerste haar navel toonde in Dr. Kildare - ze creëerde wel een kleurrijk pareltje in Bel Air dat nu voor € 49,5 miljoen dollar te koop staat. Yvette hield van reizen en van kunst en antiek, wat goed te zien in aan het interieur van Il Sogno (De Droom), zoals de villa heet.

Article continues after the ad

Il Sogno bestaat uit twee percelen, met daarop een groot huis en een iets kleiner dat Mimieux haar atelier noemde. Het ligt tegen het terrein van de Bel-Air Country Club aan in een ultra chic deel van de wijk, met extra privé security.

De smeedijzeren hekken draaien open naar een met bomen omzoomde oprijlaan die leidt naar Il Sogno, in 1928 gebouwd in Toscaanse stijl. Het was een van de eerste huizen die er in deze buurt is gebouwd.

Yvette's man kocht het in 1979, het huis kwam pas echt tot bloei na zijn huwelijk met Yvette in 1986.

De woonkamer – formaat balzaal - heeft een enorme antieke haard en een bijzonder met de hand gemaakt plafond. De openslaande deuren leiden naar een beschut terras.

Dat terras is een plaatje met prachtige bougainvillea's die over de pergola groeien.

Het huis heeft een orangerie, een kleine salon, een eetzaal die ook weer naar de tuinen leidt, een bibliotheek en een ontbijtkamer met antieke spiegelpanelen die zijn geïnspireerd op die van Caffè Florian in Venetië.

Dit is de bar, met een vloer in 'dollarbiljettengroen marmer'. 

De keuken is opmerkelijk strak en functioneel in wit en roestvrijstaal.

Onder het huis een indrukwekkende wijnkelder, verder zijn er twee kantoren en een gym met een eigen badkamer.

De fresco's in slaapkamer zijn met de hand geschilderd door Claudio Briganti en heeft een grote haard en een eigen terras. Badkamer en suite met accenten in onyx.

De tuinen zijn ontworpen door David Jones die ook werkte voor  Jackie Kennedy Onassis en Elizabeth Taylor.

Je vindt er een zwembad, een spa in een grotto, diverse fonteinen, gemillimeterde gazons en bijzondere bomen, zodat het bijna een arboretum lijkt.

Het aangrenzende kleinere huis...

... dat Mimieux gebruikte als atelier...

...en bibliotheek, is in 2010 gekocht en wordt omschreven...

...als 'een speelse Balinese cottage'.

Het is een tropische oase met drie slaapkamers met nog een cabana met een slaapkamer en een badkamer.

In het tweede huis is ook een solarium…

… en een lanai met uitzicht op de tuinen…

... met veel tropische planten en bmen...

…waarin zich een tweede zwembad bevindt. Echt iets voor een prinses van Bel Air!

Foto's © Jim Bartsch, courtesy Linda May Properties

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in