Zeer kostbare juwelen van koninklijke hoven verdwenen.

Dieven hebben vanmorgen vroeg juwelen en andere antieke kunstvoorwerpen met een waarde tot 1 miljard euro buitgemaakt bij een inbraak in het museum Grünes Gewölbe in de Duitse stad Dresden, zo meldt nu.nl.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Duitsland magazine (@duitslandmagazine) op

De inbrekers wisten de stroomvoorziening in het museum af te sluiten, meldt de Duitse krant Bild op basis van een anonieme bron. Dat is nog niet door de politie bevestigd. Vervolgens zouden ze er, in stijl, vandoor zijn gegaan in een limousine. In het Grünes Gewölbe wordt een van Europa's grootste collecties van juwelen en andere schatten afkomstig van koninklijke hoven tentoongesteld.

Het aanleggen van de museumcollectie begon in de zeventiende eeuw door August de Sterke, keurvorst van Saksen en later koning van Polen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Maria Theresia Trahe (@mxria_pics) op

Een van de bekendste kunstschatten in het museum is de Groene Diamant van Dresden, een edelsteen van 41 karaat. Die is momenteel uitgeleend aan het Metropolitan Museum of Art in New York.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HummingHeart (@hummingherz) op

Andere praalstukken in het Grünes Gewölbe zijn een gouden koffieservies uit 1701 en een beeld van een Indiaas koninklijk hof uit de zeventiende eeuw. Het beeld heeft ongeveer de omvang van een tafel en is gemaakt van goud, zilver, parels en waardevolle edelstenen, je ziet hier een detail.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SAX. Das Dresdner Stadtmagazin (@sax_dresden) op

De collectie overleefde geallieerde bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd als oorlogsbuit naar de Sovjet-Unie gebracht. In 1958 werden de kunstschatten teruggebracht naar Dresden.

Foto's (c) Grünes Gewölbe

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in