Het Bvlgari Hotel in Rome gaat in 2022 open.

Het is te hopen dat er over twee jaar weer onbekommerd kan worden gereisd, want dan heeft Rome er een spraakmakend nieuws hotel bij. Bvlgari Hotel Rome, het tiende hotel van het luxe merk, ligt aan het Piazza Augusto Imperatore in het Campo Marzio district.

Dat is tegenover Ara Pacis en het Mausoleum van Augustus, de eerste Romeinse keizer en op loopafstand van de Via del Corso en Via del Babuino, de Spaanse Trappen en de eigen winkel aan Via Condotti.

Article continues after the ad

Net als bij de andere Bvlgari hotels tekent het Italiaanse architectenbureau Antonio Citterio Patricia Viel voor de inrichting, het pand zelf werd tussen 1936 en 1938 gebouwd door Vittorio Ballio Morpugo en past prachtig in de stijl van het oude Rome...

... met aan de zuidfaçade een mozaïek van 70 m2 van Ferruccio Ferrazzi.

Het hotel krijgt iets meer dan 100 kamers, waarvan de meeste suites zullen zijn. Michelin-ster kok Niko Romito leidt de keuken van Il Restorante, zowel de bar als het restaurant komen op de bovenste etage omdat daar het uitzicht op de Eeuwige Stad het mooist is. Er komt ook een zwembad en een enorme spa in het hotel, naast een gym en een bibliotheek die helemaal gewijd zal zijn aan de geschiedenis van juwelen.

Foto's (c) Bvlgari

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in