Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rode cadeautjes voor Chinees Nieuwjaar!

Een hóngbāo voor het Jaar van de Os! De rode envelop ((紅包 hóngbāo) is een fenomeen in China. Je geeft zo'n envelop met geld erin op bruiloften, geboortes en feestdagen als Chinees nieuwjaar, dat dit jaar op 12 februari valt. In China staat rood voor geluk en bescherming tegen bozen geesten. Je ge...

Rode cadeautjes voor Chinees Nieuwjaar!

Een hóngbāo voor het Jaar van de Os!

De rode envelop ((紅包 hóngbāo) is een fenomeen in China. Je geeft zo'n envelop met geld erin op bruiloften, geboortes en feestdagen als Chinees nieuwjaar, dat dit jaar op 12 februari valt. In China staat rood voor geluk en bescherming tegen bozen geesten. Je geeft er dus als het ware geluk en bescherming mee.

Hoeveel je erin stopt is aan jou: het moet bij voorkeur een even getal zijn en liever niets met vier erin, want dat klinkt in het Chinees als 'dood'. Maar omdat het eigenlijk heel ongezellig is om geld te geven, vind je hier als alternatief een paar rode cadeautjes, voor wie wel een opstekertje kan gebruiken of voor wie de eerste 6 weken van 2021 gewoon liever overslaat en de 12de een doorstart maakt. Sinaasappel (Citrus sinensis, in oud-Nederlands Sina's appel) erbij en je geste kan niet meer stuk!  

Chanel heeft talloze kleuren rood in het nagellak-assortiment, maar Rouge Essential is toch wel de ultieme klassieker (25 euro).

Rode trui met trendy pofmouwen (t/m maat 56/58) van Bodyflirt, 20 euro

Rode damestrilby van Lierys 60 euro

Le Pliage Cuir van Longchamp 490 euro

Rode kimono 32 euro

Notitieboek Amalfi in zacht leer, voor alles wat je maar wilt opschrijven, 30 euro

Rode tricot jurk, kan ook als lange top worden gedragen (lekker warm!) 25 euro

De Classic Nature & Animal Rode Jaspis Ring van Yellow Gold van Choices by DL 7500 euro

Om uren naar te kijken en heerlijk zen van te worden: rode lavalamp 48 euro

Superzachte plaid om lekker onder weg te kruipen, 38 euro

Met de hand gemaakte rode ketting 43 euro

Chinese vaas, 80 euro

Dutchbone tafellamp Suoni met rode lantaarn 103 euro

Openingsfoto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in