Van Air Force One naar de eigen Boeing 757? Het is geen straf.

Na de presidentswissel op 20 januari aanstaande kunnen de Trumpjes geen gebruik meer maken van de twee Boeing 747-200B vliegtuigen die bekend staan als Air Force One.

Dat zou voor andere afzwaaiende presidenten even slikken zijn, want de vliegtuigen bieden 371 vierkante meter aan vloerruimte op drie verdiepingen. Elk vliegtuig heeft een eigen presidentiële suite met ook een kantoor, badkamer en vergaderruimte.

Article continues after the ad

Aan boord is ook een medische suite voor de lijfarts die altijd meevliegt en desnoods in de lucht kan opereren. Daarnaast is alle apparatuur aan boord om het als commandocentrum in een crisis te laten fungeren. Er is ruimte voor in totaal 70 passagiers; twee keukens leveren maaltijden en drankjes. Kortom, bad-ass vliegtuigen waarmee het comfortabel vliegen is.

Toch zullen Donald en Melania Trump niet heel rouwig zijn om weer afhankelijk te zijn van hun eigen vervoer. Donald heeft drie Sikorsky S-76 helikopters, in New York, Florida en Schotland. Daarnaast onder andere een supersnelle Cessna Citation X: er kunnen slechts negen passagiers in, maar hij kan wel 1100 km p/u.

Dit kleine vliegende grut wordt echter overtroffen door de eigen Trump Boeing 757, die  aanzienlijk luxer is dan de jets én Air Force One. Het grootste deel van de ruimte aan boord wordt in beslag genomen door een slaapkamer, logeerkamer en eetkamer, die wordt bediend vanuit een restaurantwaardige keuken. Voor Melania is er een kleine spa aan boord.

De gespen van de veiligheidsgordels zijn van 24-karaat goud en dat geldt ook voor de kranen in de badkamer en handgrepen assorti. In de lounge bevindt zich een volledig home cinema entertainment systeem en verder biedt de Boeing iets wat Air Force One niet heeft en dat is privacy.

Vooral Melania - ze poseerde voor Trumps politieke ambities zeer luchtig gekleed om en in de 'Trump Force One' - lijkt zich daar enorm op te verheugen, bij Donald is het nog even afwachten, hoe niet meer steeds in de spotlights staan hem zal bevallen.

Foto's (c) Brunopress, The White House, screenshot ABC

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in