Heel leuk, een huwelijksaanzoek. Maar in celebritykringen is het vooral ook een kwestie van wie de grootste heeft (en krijgt).

Het is vandaag (vrijdag) World Proposal Day, de dag dat bovengemiddeld veel mannen en vrouwen op één knie gaan voor hun partner. Nou is de coronacrisis op het oog misschien niet het meest romantische moment voor zo'n liefdesverklaring. Maar als je samen in lockdown zit, heb je wel alle tijd voor quality time natuurlijk.

En om die nieuwe ring te bewonderen, of die nou prachtig bescheiden of ongelooflijk extravagant is, zoals deze top vijf duurste celebrity-verlovingsringen ooit.

#5: Beyoncé's emerald cut — 4,3 miljoen euro

Article continues after the ad

Achttien karaat telt de diamant die Beyoncé in 2007 kreeg van Jay-Z. En er mag mee gezwommen worden!

#4: de gele pracht van Anna Kournikova — 4,7 miljoen euro

Enrique Iglesias is al sinds 19 jaar haar hero, en dat schept natuurlijk verwachtingen. Gelukkig stelde de zanger niet teleur toen hij thuiskwam met deze elf karater. (Die sleutelhanger!)

#3: de verloren glimmer van Kim Kardashian — 6,9 miljoen euro

Hij werd haar tijdens haar beroving in Parijs afgestolen, maar it was beautiful while it lasted. Vijftien karaat, gemaakt door Lorraine Schwartz (die trouwens óók haar eerste verlovingsring van basketballer Kris Humphries maakte).

#2: Liz' favoriete ring —7,6 miljoen euro

Elizabeth Taylor weet een dingetje of twee over verlovingsringen, als trotse bezitter van acht huwelijkscertificaten. Deze ring met een steen van ruim 33 karaat kreeg ze in 1968 van Richard Burton, met wie ze twee keer trouwde en bleef tot haar dood in 2011 in haar bezit. 

#1: Mariahs knoeperd — 8,7 miljoen euro

Tot een huwelijk met de Australische miljardair James Packer kwam het nooit. Maar de ring van 35 karaat mocht ze na hun breuk houden. Uiteindelijk bleek hij minder sentimentele waarde dan échte waarde te hebben en verkocht ze 'm voor twee miljoen.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in