Geheimzinnig groen en verrassend glanzend.

De geboortesteen van augustus is peridot, een olijfgroen mineraal waar al sinds de middeleeuwen genezende krachten aan worden toegedicht. De intensiteit van de kleur wordt veroorzaakt door de hoeveelheid ijzer in de kristalstructuur, vandaar dat er veel variaties in groen van te vinden zijn, tussen groengeel en bruingroen in. De kleur is wat warmer dan die van smaragd.

(c) LiAtelier

Article continues after the ad

In de edelstenensymboliek helft peridot (ook bekend als olivijn) negatieve patronen en oud zeer op en helpt je om voet bij stuk te houden. Het is een steen die inspiratie in de hand werkt, je gedachten scherpt en zelfvertrouwen biedt om bijvoorbeeld je levensstijl aan te passen. Daarnaast is het een erg mooie steen om in sieraden te dragen, die uitstekend past in de huidige edelstenentrend.

Grote ringen in rosé goud van Melissa Joy Manning met daaraan granaat, zirkoon, groene amethist en peridot (Net-a-porter € 1623)

Katerina Makriyianni’s groene ketting is gemaakt van peridot en jade, pareltjes en verguld zilver (Matches Fashion € 149)

Belisama ring met saffier, peridot en toermalijn van Daniela Villegas (Matches Fashion € 11.113)

Gouden sleutel Gina ingelegd met peridot (Glamira € 270)

Luma HyCeram Luminex, 18-karaat rosé goud en periot oorbellen van G by Glenn Spire (Net-a-porter € 33.809)  

Zilveren ring met peridot (AsiAsia € 37,50)

Tiina Smith Vintage collier van Van Cleef & Arpels met peridot en toermalijn (Moda Operandi € 27.010)

Peridot collier (Jaipur Gems prijs op aanvraag)

Levensboom oorhangers met peridot (Wrapped to go € 116)

Armband van geel goud, peridot en robijnen (Cartier, prijs op aanvraag)

Openingsfoto (c) iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in