Gratis en voor niets te zien!

De gele Tiffany-diamant is een ware legende. Want 128+ karaat, want beroemd geworden om de nek van Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany's, want bijna nooit in het echt te bewonderen. Maar daar komt in juni verandering in.

De befaamde Saatchi Gallery in Londen gaat de diamant en vele anderen tentoonstellen van juni tot en met augustus. En jij kunt daar gratis bij zijn, mits je op tijd een ticket scoort.

Article continues after the ad

De Yellow Tiffany Diamond maakt niet veel uitstapjes: het is nog altijd het vlaggeschip van de diamantengigant. In 2019 mocht ze er bijvoorbeeld eens op uit: toen droeg Lady Gaga haar naar de Academy Awards. Best zenuwslopend, want de ketting is een geschatte 30 miljoen dollar waard. In 2021 mocht Beyoncé haar dragen in een campagne van Tiffany & Co. zelf.

Het merk bestaat 185 jaar, en dat wordt uitgebreid gevierd, onder andere met de baanbrekende tentoonstelling bij Saatchi. Daar zie je in totaal meer dan 400 objecten uit de geschiedenis van Tiffany's, waaronder het script van Breakfast at Tiffany's en dus de Yellow Diamond. 

De tentoonstelling, Vision & Virtuosity, loopt van 10 juni tot en met 19 augustus in Londen. Kaartjes zijn vanaf vandaag hier te boeken. Helemaal gratis dus. 

Klaar voor een diamanten tripje?

Beeld: ANP/Tiffany's

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in