Geurkaars met tomatenbladextract
Geurkaars met tomatenbladextract

En er zit óók iets geestverruimends bij.

Maison Loewe heeft het assortiment uitgebreid met zeer luxe geurkaarsen die zijn gebaseerd op 'Victoriaanse botanische tuinen en vintage apothekers' (huh?).

Creative director Jonathan Anderson werkte samen met huisparfumeur Nuria Cruelles om elf plantenextracten te verwerken in kaarsen, kandelaars, huisparfums en diffusers.

Article continues after the ad

De elf geuren zijn: kamperfoelie, rode biet, jeneverbes, tomatenblad, koriander, zoethout, marihuana, zoete erwten, oregano, cipres en klimop.

"Het ontwerp van de geribbelde terracotta pot die onze kaarsen bevat, is gebaseerd op een Griekse mok uit de 5e eeuw die ik enkele jaren geleden op een veiling heb gekocht," zegt Anderson. "Ik vind de moderniteit en functionaliteit van dit zeer oude object heel puur. Het was daarom het perfecte model voor de houder van onze kaarsen, die verkrijgbaar zijn in drie verschillende maten. Een kandelaar uit de Louis XIV-periode inspireerde het ontwerp van het tweede kaarsmodel: naar mijn mening kent vakmanschap geen historische grenzen (misschien er wel even een bordje onder zetten?). De kaarsen zijn gemaakt met was van alle natuurlijke ingrediënten, en zijn gestempeld met het LOEWE-monogram en de woorden Made in Spain."

En wat betreft dat geestverruimende: het is geen grapje, dit is de Haute Wiet kaars. De kleinste kaars kost € 75, de grootste € 320, op Perfumes Loewe.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in