'Geïnspireerd door de vonk die kan overspringen tussen mensen.'

Het opveren van de gevaccineerde wereld heeft niet alleen zijn weerslag op de modewereld, waar men grossiert in bloemen en prints om het te vieren.

Ook in de juwelenscène is het momenteel niets dan romantiek en kleur wat de klok slaat. Even geen koele, strakke ontwerpen in klaarhelder diamant, maar bloemen, sterren en slingers die doen vermoeden dat er sprake is van een soort Jugendstil 2.0.

Article continues after the ad

Harry Winston doopte zijn nieuwe collectie With Love, waarbij L staat voor licht, O voor obsessie, V voor Vow (gelofte) en E voor eeuwigheid.

De collectie bestaat uit 39 stukken, ook weer verdeeld in vier hoofdstukken, genoemd naar de letters. Winston's Licht bestaat uit diamanten, roze saffieren, spessaritien en robijnen…

…en Obsessie uit edelstenen in oranje, paars en rood.

Gelofte draait om diamanten, robijnen en roze saffieren.

En Eeuwigheid heeft een hart als thema, ook met diamanten, robijnen en roze saffieren.

"Liefde is een grote emotie," zegt Harry Winston's chief executive officer Nayla Hayek. "We wilden heldere kleuren, om de dynamiek en het vuur van het gevoel te vangen. De hele collectie staat voor de vonk die kan overspringen tussen twee mensen."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in