Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuw leven voor cocktail watch Marilyn Monroe

Er is nu een speciale Valentijnseditie van - swooon!  Horlogemaker Blancpain introduceert een nieuw cocktailhorloge, gebaseerd op het favoriete klokje van Marilyn Monroe. Die had verrassend weinig echt mooie sieraden, maar dit art deco juweeltje in platina en diamanten mocht er zijn. Blancpain ma...

Nieuw leven voor cocktail watch Marilyn Monroe

Er is nu een speciale Valentijnseditie van - swooon! 

Horlogemaker Blancpain introduceert een nieuw cocktailhorloge, gebaseerd op het favoriete klokje van Marilyn Monroe. Die had verrassend weinig echt mooie sieraden, maar dit art deco juweeltje in platina en diamanten mocht er zijn.

Blancpain maakte het in de 1930's en kocht het in 2016 terug op een veiling, voor $ 225.000. Het is momenteel te bewonderen in het museum van de horlogemaker, maar het diende ook als inspiratie voor het nieuwe Saint-Valentine 2020 model.

Dit heeft dezelfde vorm als het horloge van Monroe en er zijn slechts veertien exemplaren van gemaakt, allemaal met 84 diamantjes. Op de wijzerplaat hartjes van parelmoer en vlinders van diamant en robijn.

De achterkant is transparant, zodat het uurwerk te zien is, het Saint Valentine kost (even diep ademhalen) 35.407 euro. Marilyn kreeg het originele horloge van haar derde echtgenoot Arthur Miller, het is sinds haar dood in 1962 niet meer in het openbaar gezien, afgezien van de veiling.

Foto's © Blancpain

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in