Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Minimalistisch design, maximaal effect

Sprankelende sieraden voor elegante vrouwen. Aan de uitstraling van de sieraden van dinh van kun je nog altijd zien dat het luxe label is ontstaan in het Frankrijk van de jaren zestig, toen Yves Saint Laurent en Pierre Cardin de toon zetten en modern design een steeds grotere rol kreeg. Gedreven ...

Minimalistisch design, maximaal effect

Sprankelende sieraden voor elegante vrouwen.

Aan de uitstraling van de sieraden van dinh van kun je nog altijd zien dat het luxe label is ontstaan in het Frankrijk van de jaren zestig, toen Yves Saint Laurent en Pierre Cardin de toon zetten en modern design een steeds grotere rol kreeg.

Gedreven door al die ontwikkelingen verliet Jean Dinh Van Cartier, waar hij tien jaar werkte, en richtte hij in 1965 een eigen juwelenhuis op, met de ambitie om moderne luxe sieraden aan te bieden voor dagelijks gebruik. De collectie voor de feestdagen is daar een goed voorbeeld van: beeldschoon bij zowel een LBD als een powerpak.

We leiden je even door de klassiekers van het label. Menottes dinh van en de Le Cube Diamant zijn beide ontstaan in de jaren 70 en inmiddels uitgegroeid tot hoofdsymbolen van het merk. 

De Menottes dinh van staat symbool voor verbintenis; de eenheid tussen vriendschap of geliefden. Dit seizoen zijn de giant hoop oorbellen en mono stud (niet afgebeeld) de perfecte asymmetrische combinatie tijdens de kerstdagen.

De juwelen uit de Le Cube Diamant zijn een minimalistische interpretatie van twee essentiële geometrische vormen, de ronde en de vierkante, die de creaties eenvoud en elegantie geeft.

De Serrure armbanden zijn prachtig simpel, als een gouden draad die sierlijk om je pols hangt. De items hebben geen slotje, zijn flexibel genoeg om geopend te worden en sterk genoeg om niet te vervormen. Het eenvoudige design, met bij de sluiting een plat kopje, wordt afgemaakt met een discrete diamant

De Pulse dinh van collectie is geïnspireerd op de muziek van vandaag. 'Als een beat worden diamanten van een lege ruimte naar een andere gedreven, waardoor een diamantenregen ontstaat.'

dinh van is in Nederland verkrijgbaar bij de Bijenkorf in Amsterdam, Bonebakkers in het Conservatorium hotel in Amsterdam, Bodes & Bode in Amsterdam en Den Haag, Schaap & Citroen in Haarlem, House of Pertrijs in Breda en Michelsen in Soest. 

The Power Issue van Nouveau ligt NU in de winkel, maar je kunt het ook online bestellen, zonder verzendkosten, op Magazine.nl!