Privévoorstelling van De Notenkraker, anyone?

Een normaal mens vindt het in deze tijd van het jaar al leuk om een flesje wijn en een zakjes kerstkransjes op de hotelkamer te vinden. Maar voor de rich & famous volstaat zulks niet en daar heeft The Mark Hotel in New York iets op verzonnen.

New York is een leuke kerstbestemming: je kunt er schaatsen bij Rockefeller Centre, de kerstetalages van de grote warenhuizen zijn prachtig en op Broadway struikel je over de kerstelfen. Alle reden voor hotels om hun beste beentje voor te zetten. Zo ook The Mark Hotel.

Article continues after the ad

Wie in het penthouse – vijf slaapkamers, 75.000 dollar per nacht, hertogin Meghan vierde er haar babyshower – kerst wil vieren, moet 250.000 dollar neertellen voor het Holiday Spectacular arrangement, waar ook een butler, chauffeur, nanny en kerstman op afroep bij horen.

Wat mag je verwachten? Designer kerstversiering, uiteraard. Maar ook een privéijsbaan op het terras zodat je niet tussen het plebs op Rockefellar hoeft te zwieren.

Voor de Notenkraker hoef je ook de deur niet uit, die wordt desgewenst in de grote woonkamer voor je gedanst. Wie toch onder de mensen wil zijn, kan rekenen op een VIP loge.

Voor de inwendige mens wordt gezorgd: Michelin-chef Jean-Georges Vongerichten kookt een viergangendiner dat in het penthouse wordt geserveerd. Wie het voor een van de mega-tv's wil verorberen, kan daar films streamen die nog niet in de bioscoop draaien.

Voel je de behoefte om kerstliedjes te zingen, dan kun je terugvallen op de grand piano in het penthouse, je ziet hem hier vanuit de bibliotheek. Wie geen zin heeft om zelf te spelen, krijgt er een aan het conservatorium opgeleide pianist bij die ook verzoeknummers en serenades brengt.

Ook een levend kerstensemble inclusief een of alledrie de koningen behoren tot de mogelijkheden. Voor shoplustigen die geen zin hebben in de drukte regelt het hotel dat Bergdorf Goodman na sluitingstijd voor je open blijft, hetzelfde geldt voor speelgoedparadijs FAO Schwartz.

Personal trainer en masseur staan stand-by, ook bij het arrangement inbegrepen is een haar-, make-up- en beautybehandeling in de inpandige Frederic Fekkai salon. Leuke geste: topfotograaf Alexei Hay (bekend van portretten van prins Harry en vele Hollywoodsterren) maakt daarna een fotoserie op je mooist van je. Dus alles bij elkaar zou je het kwart miljoen bijna een koopje kunnen noemen. Bijna, dan.

Foto's (c) The Mark Hotel NY 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in