Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Luxe? We love it! Maar soms kun je vragen stellen bij een product. Er is nog steeds een tekort aan 'gewoon' beschermingsmateriaal in de zorg, hoe relevant is dan de coronakap van Louis Vuitton die vanaf oktober voor 650 euro te koop zal zijn?

Toegegeven, het ziet er niet onaardig uit en je kunt hem omhoog klappen 'als een punthoed'. En de kap zou van helder naar donker kleuren afhankelijk van het zonlicht, altijd handig. Maar het is en blijft natuurlijk gewoon een grotendeels kunststof kap die je bij de drogist voor een paar euro kunt kopen.

Article continues after the ad

En waarvan je je af kunt vragen in hoeverre ie daadwerkelijk beschermt (deeltjes kunnen makkelijk langs de zijkanten naar binnen dwarrelen, zodat je toch nog een mondkapje nodig hebt. Praktische kwestie: hoe hou je hem schoon? Kan het leer tegen een sopje met Dettol? Nog iets om over na te denken: voor één zo'n kap kunnen 5416 simpele, goedwerkende mondkapjes worden gekocht voor in pakweg, verzorgingstehuizen. Hmm.

Foto's (c) Louis Vuitton

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in