De Franse cultuur proeven én de smaakpapillen laten 'feestvieren': het allereerste champagnefestival komt naar Nederland. We kunnen in de winter gaan bubbelen in Amsterdam tijdens Fête du Champagne.

Drie dagen lang (van vrijdag 29 november tot en met 1 december zondag) kan er genipt worden aan champagnes, maar ook aan wijn.

Op z'n Frans

Op het champagnefeestje, in de Amsterdamse Zuiveringshal op de Westergas, zijn meer dan honderd soorten champagne aanwezig die allemaal getest kunnen worden. Wat kun je verder verwachten? Heerlijke hapjes zoals kaviaar, oesters en biologische foie gras.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mondays are like - move over coffee, today is a job for champagne! 🍾 #feteduchampagne #monday #ticketlinkinbio

Een bericht gedeeld door Fête du Champagne (@feteduchampagne) op

 

Article continues after the ad

Luxe

Maar we komen natuurlijk vooral voor de bubbels. En die zijn zoals gezegd goed vertegenwoordigd door prestigieuze champagne- en wijnhuizen. Denk onder meer aan de prachtige champagnes van champagnehuis Deutz, Bollinger Champagne of wijnhuis Domaine de La Baume. Ook fijn: de bubbels die je daar koopt worden thuis bezorgd. Meer informatie over het festival vind je hier

Bron: Fête du Champagne  Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in