Oprah, puppy's, een Uggs-look én een leuke man.

Eerder dit jaar werd Telfar Clemens uitgeroepen tot Accessories Designer of the Year door het Council of Fashion Designers of America. Met dank aan de tas van 2020: zijn Telfar Shopper van vegan leer in drie maten die (gasp!) vanaf 155 euro redelijk betaalbaar is voor een It Bag. Mateloos populair, verkrijgbaar in talloze kleuren, niet aan te slepen, met als kreet: 'Not for you - for everyone'. 

Article continues after the ad

De unisex shopper, ook bekend onder de geuzennaam Bushwick Birkin (met een knipoog: een Budget Birkin), bestaat al sinds 2014 en heeft zich ontpopt tot 'luxury market disrupter', een nieuw soort statussymbool. Solange Knowles, Bella Hadid, Selena Gomez, Dua Lipa, Chloë Sevigny zijn fan; Oprah Winfrey riep 'm uit tot een van haar 'favourite things'. Omdat een nieuwe partij steeds binnen tien minuten uitverkocht is, is er een Bag Security Program ingesteld, een soort wachtlijst die je verzekert dat je hem krijgt: de productie wordt dan aangepast.

Van die felbegeerde shopper - hier in de handen van ontwerper Telfar Clemens - is nu een Ugg-versie gemaakt in suède en shearling, die verkrijgbaar zal zijn in small en medium. Hiervoor is geen Bag Security Program, het is een limited editon waarvan de pre-sale begint op maandag 30 november 2020 om 15:00 Nederlandse tijd, De presale duurt 24 uur.

De tassen zullen 'niet voor maart worden geleverd', maar voor zaterdag 19 juni 2021 (Juneteenth in Amerika) zou je 'm moeten hebben 'onder voorbehoud van covid-21, een extreemrechtse coup, astroïden, et cetera', zo meldt het label. De vraag is of je in je zomerjurk met zo'n 'warme' tas wilt lopen, maar hé, het wordt vanzelf weer najaar tenslotte. En als je 'm heb besteld, krijg je in ieder geval deze fijne kerstkaart van Telfar, als Ugg-Santa, knabbelend op koekjes met zijn eigen logo.

Foto's (c) Telfar 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in